2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Vločková polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 3 ks
brambory 3 ks
brokolice 500 g
ovesné vločky 4 lžíce
máslo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout, musíme dát pozor, abychom je nespálili. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, velmi krátce osmahneme, zalijeme litrem vody nebo vývaru, přidáme brambory nakrájené na kostičky a na růžičky rozebranou brokolici, osolíme, okořeníme kmínem a vaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka moc slabá, můžeme dochutit bujónem nebo polévkovým kořením.

Poznámka:
Používám jemné ovesné vločky z Lidlu, hezky se rozvaří a v polévce nikomu nevadí, většinou ani nepoznají, že to je ultrazdravá polévka :-).


 


RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...